Ledere vinder lønstrid

Hørning Kommune bøjer sig for krav om funktionsløn

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hørning Kommune har nu bøjet sig for kravet om, at en skoleleder skal have funktionsløn, når skolen har en vis størrelse.

Det skete efter et fem timer langt forhandlingsmøde, hvor kommune og lærerkreds indgik en aftale om ny løn med hjælp fra Kommunernes Landsforening og Lærernes Centralorganisation. Kredsen fik dog ikke opfyldt sit ønske om to funktionstillæg til lederne på de to store skoler i Hørning.

'Kommunen var ikke meget for at bøje sig, så vi måtte indgå et forlig om ét tillæg', siger Paul Kejlberg, der er formand for kreds 131 i Danmarks Lærerforening.

Da Paul Kejlberg første gang mødtes med den østjyske kommune for at forhandle ny løn, havde skolelederne allerede indgået en aftale uden om kredsen. Aftalen gav dem udelukkende tillæg for deres kvalifikationer, og det stod kommunen fast på (omtalt i Folkeskolen nummer 1/2, 1999). Men nu er den aftale altså annulleret.

'Kommunen skal ikke af med flere penge, for lederne får det samme i løn som hidtil, men vi har sikret, at en eventuel nyudnævnt skoleleder får det samme i løn som den nuværende, fordi aflønningen nu er bundet op på de opgaver, han skal løse, og ikke på, hvem han er. Det var det afgørende for os', siger Paul Kejlberg.

Skolelederne i Hørning skal stadig have tillæg for deres respektive kvalifikationer. Men kommune og lærerkreds er endnu ikke enige om de kritierier, der skal ligge til grund for tillægget.

'Vi mener, at en skoleleder skal have tillæg, når han har været på efteruddannelse, mens kommunen først vil vurdere, om han nu også bruger sin nye viden. Men så begynder det at ligne et fedterøvstillæg', siger Paul Kejlberg.

De to parter skal finde frem til fælles kriterier for kvalifikationstillæggene, inden de igen skal forhandle løn for skolelederne.-Henrik Stanek er freelancejournalist