Debat

DE KALDER DET SOMMERPOLITIK

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Citat: Sløve lærere hæmmer folkeskolen.

Hvis jeg var politiker og havde fået spalteplads i Det Fri Aktuelt den 24. juli 1996, ville jeg have bragt et budskab, der hed: Lærerne brænder efter videreuddannelse, fordi det giver en sprudlende folkeskole. Men Anne Marie Meldgaard, socialdemokratiets uddannelsesordfører, vil noget andet. Hun vil en hovedløs nedsabling af alt og alle. Til gavn for hvad? Hun er med til at gøre billedet grumset for alle parter: forældre, elever og lærere. Og selvfølgelig også for de politikere, der er folkeskolen positivt stemt.

Hun fører sig frem med: forberedelsestid, der ikke bruges godt nok, hellere lejrskole end efteruddannelse, folk med bachelor-grad skal undervise i folkeskolen, et stigende antal børn med problemer, en lærer har sine timer i kun et fag, projektundervisning er lavt prioriteret, lektionerne er fortsat 45 minutter, edb i undervisningen skal være en konkurrence mellem kommunerne. Hvor får hun dog alle disse hovedløse ideer fra? Har hun lyttet ved døren hos de Konservative?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvis Anne Marie Meldgaard bevægede sig ud, hvor tingene foregår, nemlig i skolernes hverdag ville hun få et ganske andet indtryk. Du skulle tage at gøre det. Vi (lærerne) skal med største interesse sætte tid af til at vejlede dig. Vi arbejder på en rigtig stor arbejdsplads, vi er 70.000 medarbejdere, så derfor vil du selvfølgelig nok møde nogle ganske enkelte, der lever op til det, du tror, er folkeskolen. På alle arbejdspladser er der kiksere! Socialdemokratiet står bag vedtagelsen af folkeskoleloven. Det indebærer, at du som ansvarlig politiker opfører dig anstændigt over for de mennesker, der er uddannet og ansat til at varetage lovens udførelse. Lærere har heldigvis ligesom alle andre håndværkere en faglig stolthed. Det betyder, at vi vil være ordentligt 'klædt på', når vi skal udføre vores arbejde.

Du besværer dig også over læreruddannelse. Skulle du ikke vide det, er der faktisk lagt op til en reform på området. Det må du da vide! Det er nu som altid næsten umuligt at få folkeskolelov og læreruddannelseslov til at 'følges' ad. Alt i alt skulle du sætte dig bedre ind i dit område. Men du er måske ved at være træt af det? Jeg er sikker på, at der i gruppen er interessenter, der vil samarbejde og som er lydhøre!

Helle Løngreen

København