www.citatboxen.dk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Har man lige brug for et bevinget ord til studentertalen, sommerafslutningen eller -frokosten, er der hjælp at hente på denne side med citater og ordsprog. Man kan søge på et ord og får så ganske enkelt alle tilgængelige citater, der rummer dette ord. Ret praktisk, hvis man lige har besluttet sig for at holde en tale om glæden. Som en kuriositet kan nævnes, at søgningen på ordet 'elev' medførte følgende citat: 'Uden en passende teori er virkeligheden irrelevant' (Gregory, Kent), og der gemmer sig jo også en elev i ordet irrelevant, selv om det jo næppe er sådan, vi som lærere opfatter elever. Hver dag bringes dagens citat, den 30. maj var det for eksempel:

Dagens citat

'Den største forbrydelse, forældre kan begå mod deres børn, er at have glemt deres barndom'.

- Sandemose, Aksel

Siden administreres af Tim Skauge, men alle har i princippet mulighed for at bidrage med bevingede ord. Det vil med tiden vise sig, om dette er en fordel eller ulempe, at alle på den måde har skriveadgang.

Under 'paradokser' findes en del syrede udsagn af typen: 'Hvor bliver det hvide af, når sneen smelter?', 'Kan is gå som varmt brød?', 'Skal et døvstumt barn, der bander, have vasket sine hænder i sæbe?', 'Hvis en harefod bringer held, hvad skete der så med haren?'

På siden kan man også søge på citater af bestemte forfattere. De nyeste er af Ole Michelsen, ét af dem lyder: 'Det at vågne udhvilet forekommer mig at være en slags definition på lykke', og det kan han jo have så evigt ret i. Lad os alle opleve masser af den slags lykke i den ferie, der venter lige rundt om hjørnet