Søren Hemstra

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med dyb sorg, vi tirsdag efter pinse fik meddelelsen om, at overlærer Søren Hemstra mandag den 20. maj 2002 var død efter længere tids svær sygdom.

Søren Hemstra var igennem mere end 25 år ansat på Sydskolen i Albertslund og udviste i sit arbejde en pædagogisk og faglig dygtighed, der igennem alle årene kom skolens elever og øvrige lærere til gode.

Lærere, elever, forældre og skolens ledelse oplevede i mange sammenhænge Søren Hemstras fine, menneskelige kvaliteter. Vi så tillige en kollega og medarbejder med stor indlevelse over for de pædagogiske udfordringer, en folkeskole rummer og har rummet igennem de år, Søren var ansat på Sydskolen.

En indfølingsevne, der blev omsat til en professionel, pædagogisk tilgang til arbejdet som folkeskolelærer. Og altid med et menneskeligt engagement og sigte.

Sørens pædagogiske arbejde var koncentreret om skolens støttecenter, hvor hans arbejde var præget af professionalisme og stor forståelse for elevernes behov for såvel faglig støtte som menneskelig omsorg.

Søren Hemstra var dybt engageret i skolens ve og vel. Skolens lærere og ledelsen har mistet en fremragende kollega, medarbejder og en god ven, som vi vil savne i dagligdagen på skolen. På Sydskolen er vi taknemmelige for alt det, Søren Hemstra gav os igennem årene. Og vi siger til hinanden:

Vi må ikke bære sorg over, at vi har mistet Søren, men være taknemmelige for, at vi har haft ham.

Vores tanker i denne svære tid går til Sørens nærmeste familie.

Personalet på Sydskolen i Albertslund