For 50 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

De københavnske feriebørn

Til Danmarks landboere er udsendt følgende opråb: En storby som København er ikke noget sundt sted for børn, der skal vokse og trives.

Det er derfor af største betydning for børnenes helbred at komme væk fra den røgfyldte luft og den enerverende støj ud i sol og landlig stilhed i sommerferien. Af hovedstadens 90.000 skolebørn trænger 4.000 flinke piger og drenge fra små hjem særlig hårdt til et landophold.

Har De hjerterum og husrum tilovers for et af de 4.000 ferieløse børn fra stenbroen? Så meld Dem som ferievært, og De gør en god gerning. Det er af største vigtighed, at Deres ferietilbud kommer os i hænde snarest muligt, så vi får tid til at udsøge det rette barn til Dem.

Alle feriebørn medbringer ernæringskort. Ethvert tilbud modtages med tak og kommer som en solstråle til et lille barnehjerte. Komiteen for københavnske skolebørns landophold, skoleinspektør Christian Østrup, leder af feriebørnsudsendelsen

Folkeskolen nummer 23

Juni 1952