Unge forskere

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En renere måde at gøre rent på- et projekt lavet af to drenge og tre piger fra 6.a på Fladstrand Skole i Frederikshavn, løb med andenpræmien i aldersgruppen op til 16 år i Ingeniørens konkurrence 'Unge Forskere '97.' Præmien lød på 7.000 kroner.

Hele klassen havde arbejdet med bidrag til konkurrencen, men de fem løb med sejren, da det skulle besluttes, hvem der skulle tage turen til Ingeniørhuset i København.

Gruppen viser igennem deres projekt, at gode gamle rengøringsmidler som sæbespåner, soda og boraks med fordel for vandmiljøet kan tages i brug på ny.

Forsker-konkurrencen for de unge er en årlig begivenhed, og meningen er at stimulere og øge interessen for naturvidenskab, miljø og teknik blandt Danmarks ungdom og at fremme pigernes interesse for områder, der ikke betragtes sompigefag.