Kaj Henriksen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kaj Henriksen, skolevejleder ved Borupgårdskolen i Helsingør Kommune, er mandag den 22. april 1996 pludselig død i en alder af kun 47 år. Umuligt at forstå, vanskeligt at acceptere.

Kaj var et menneske, vi alle holdt af. Ledelse, kolleger, elever, forældre, virksomhedsledere, alle satte vi stor pris på hans behagelige, menneskelige facon og hans store faglige viden. Han var stille og rolig i sin færden, men 'fyldte' alligevel i alle sammenhænge, fordi han havde så god social forståelse og så dyb en menneskekundskab.

Som skolevejleder var han ikke underligt udpeget blandt mange til at vejlede - og følge de vanskeligste elever på vej til noget meningsfyldt i tilværelsen. Han forstod i denne vanskelige opgave at kombinere sin teoretiske viden - sin sunde fornuft og sine mange kontaktflader, til at give mange unge udfoldelsesmuligheder, som de efterfølgende har været glade for.

På sin lune facon holdt Kaj af en god snak på lærerværelset. Alle emner havde interesse fra kultur, sport, politik, rejser, familieforhold til pædagogiske emner. Altid var Kaj glad for at bidrage og for at lytte, når diskussionen var sober. Han deltog i skolens sociale liv og i skolens pædagogiske udvikling. Ingen opgave frasagde han sig, når blot det førte skolen videre ad den rette vej. Kaj var et sjældent godt menneske, vi vil savne dybt. Det er næppe gået op for os, hvor stort savnet er. Vore tanker går til Connie - vor kollega - og jeres børn.

Æret være dit minde.

På vegne af personalet ved Borupgårdskolen

Jarl Gerner

Powered by Labrador CMS