Nyt afsnit

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elektroniske undervisningsmidler kommer til at spille en fremtrædende rolle for det nye forlag Alinea A/S.

Det er netop blevet dannet af forlagene Munksgaard, Egmont og Gad og kommer til at bestå af folkeskoleredaktionerne på Gad & Grafisk og Munksgaard.

De 26 medarbejdere, der dels kommer fra de to forlag, dels udefra vil fortsætte den udgivelseslinie, som de to forlag har haft inden for undervisningsmaterialer. Bøger vil fortsat udgøre den bærende del af udgivelsesvirksomheden, men der vil blive brugt flere kræfter på at udvikle og markedsføre elektroniske undervisningsmidler.

- Begge forlag har hidtil beskæftiget sig med cd-rom-udgivelser, men det har udelukkende været gennem fagmedarbejderne, og resultaterne har ikke været gode nok. Det vil de blive i fremtiden, fordi det nye forlag vil have ansat specifikke medarbejdere på området, oplyser administrerende direktør Jan B. Thomsen.

Alinea ventes at få en årsomsætning på 60 millioner kroner, og dermed bliver det en af sværvægterne i branchen. Det giver ifølge Jan B. Thomsen mulighed for at fortsætte den ekspansion, der allerede er i gang hos de to forlag.

Målet er dog ikke at kvæle konkurrenterne.

- Jeg regner med, at vi fortsat skal kæmpe indædt med de andre forlag på markedet, og jeg kan endda forestille mig, at der kommer nye til, siger Jan B. Thomsen, der tilføjer, at Alinea vil udgive materialer inden for alle fag. Blandt de større fag vil der blive udgivet flere lærebogssystemer.

Navnet Alinea er hentet fra den grafiske verden og betyder nyt afsnit.

Powered by Labrador CMS