Thora Hansen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lørdag den 4. april 1998 døde Thora Hansen efter kort tids sygdom. Hun blev 66 år. Thora tog lærereksamen fra Skive Seminarium i 1958 og fik umiddelbart herefter ansættelse på Ramsing Skole, hvor hun var et år. Fra 1959 til april 1961 var hun ansat på Lindum Skole, hvorefter hun sammen med sin mand flyttede til Ferslev. De blev begge ansat ved den nybyggede Ferslev Centralskole, hvor Thora udførte sin lærergerning, indtil hun blev pensioneret i 1991.

Thora var en dygtig og engageret lærer, og hun underviste i mange fag. Et område, som i særlig grad havde hendes interesse, var specialundervisning, hvor hendes forkærlighed og omsorg for de svage elever virkelig kom til udtryk. Hun var som en mor for dem, og børnene var altid trygge i hendes nærvær. Hun var dybt engageret i børnenes ve og vel og fulgte ikke blot med i deres liv på skolen, men havde stor indsigt i og forståelse for børnenes hele tilværelse.

Thora var en stor fortaler for, at børnene skulle opleve og udforske verden på egen hånd. De skulle have lov til at fordybe sig, til 'at ligge under en solbærbusk og kikke op i luften og undre sig' uden voksenindblanding.

Hun var et varmt og kærligt menneske med et positivt og lyst menneskesyn. Hun var en stærk personlighed, som ikke lod sig gå på af vanskelige elever. Hun forstod på en venlig, men fast måde at lade dem forstå, at hun ikke accepterede dårlig opførsel, hverken i forhold til hende selv eller i forhold til kammeraterne.

Thora var god til at lytte og havde stor tålmodighed, tog sig altid tid til at hjælpe både elever og kolleger i stort såvel som småt.

Hun var slagfærdig, havde humor og var altid underholdende i festligt lag.

Thora var et naturmenneske, som holdt af at gå lange ture og nyde skoven, marken og dyrelivet.

Meddelelsen om Thora Hansens alt for tidlige død har berørt os meget, og vore tanker går naturligvis til Chresten, børnene og barnebarnet.

Æret være Thoras minde.

Tidligere kolleger

Ferslev Skole