Anmeldelse

Fortællinger om stort og småt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Måske er det lidt af en kliché, at man ser det største i det mindste. I alt fald behøver man ikke at være "bibelstærk" eller på anden måde kirkevant for at læse denne nye bog om fortællinger fra kirkeårets prædikentekster og livskloge mennesker. Der er livsvisdom nok at hente, så alle uanset tros- eller kulturelt tilhørsforhold kan finde noget værdifuldt i læsningen om stort og småt.

Bogen indeholder 37 små fortællinger og pointer fra hverdagen, litteraturen og bibelen, og de forekommer i så forskellige genrer som vitser, anekdoter og erindringer, som er hentet fra blandt andre Kaj Munk, Jørgen Thorgaard, Victor Hugo og Astrid Lindgren. De mange fortællinger sættes sammen, hvorved man opdager nye pointer, der kan være med til at åbne vore øjne for en større forståelse af, hvordan mennesker har fået liv og kristendom til at "spille" godt sammen. Måske er der også "gyldne øjeblikke" at hente for dig og dine elever? Jeg blev i alt fald selv både underholdt og inspireret af at læse denne lille hyggelige bog. For er der noget, der er vigtigere end at huske hinanden på, at vi skal lære at glæde os over en god fortælling - uanset om den kommer fra "stor" litteratur, fra livet, din nabo eller andre, som du møder på livets vej? En af bogens mange pointer er, at hver familie har sin historie og sin overlevering, hvor der er historier, som er værd at huske på - også for de kommende generationer. Så se at komme i gang med selv at fortælle om stort og småt!