Anmeldelse

Cool Couture

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er gode modelforslag til en basisgarderobe for de piger, der synes, det er sjovt at sy og godt gider arbejde med udfordringer.

Der er mønstre til både skjorter, T-shirts, nederdele, bukser, kjoler, jakker og frakker. Alle mønstre findes optegnet i fuld størrelse på begge sider af et mønsterark. Samtidig findes hvert mønster i tre størrelser, så det svarer i sværhedsgrad til, hvad man kender fra modeblade med hensyn til at finde ud af at få de enkelte mønsterdele tegnet af.

Præsentationen af de enkelte modeller er ganske fiks, idet modellen oprindelig er fotograferet på en person, men nu fremstår som foto på en tegnet person. Herved opnår man en større grad af frihed fra mode, end man ofte ser.

Foruden foto ses modellen i stregtegning forfra og bagfra tillige med tegning af de enkelte mønsterdele. Klipning af modellen er udelukkende beskrevet i ord, så her skal man være ret øvet for at forstå den proces.

Når det drejer sig om syvejledning, er der mere hjælp at hente. Selve vejledningen er beskrevet punktvis i ord, men til flere processer er der henvist til en syguide bag i bogen. Her finder man nogle af de mere avancerede teknikker beskrevet i såvel tydelige arbejdstegninger som punktvis ordforklaring. En del af fagudtrykkene er anderledes end i de fleste undervisningsbøger og stammer helt klart fra skrædderfaget, hvor forfatterne har deres rod.