Rekruttering til seminarierne:

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der var stor enighed om, at det helt fra begyndelsen handler om at gøre lærerjobbet attraktivt.

'Vi er godt klar over, at det ikke kan klares med reklame alene. Søgningen til seminarierne hænger tæt sammen med folkeskolens image', sagde næstformanden for DLF, Stig Andersen.

'For at få folk ind på uddannelsen skal man gøre det, der kommer bagefter, tiltalende. Vi må slå på værdierne i lærerjobbet', supplerede seminarierektor Kaj Petersen.

Repræsentanter fra Lærerstuderendes Landskreds (LL) foreslog at slå på udviklingsmulighederne og de forskellige karrieremuligheder, man har med en læreruddannelse. I den forbindelse ville de gerne have klarlagt med Danmarks Pædagogiske Universitet, hvad bachelortitlen helt præcist kan bruges til.

Derudover var der stor enighed om, at studiemiljøet omkring seminarierne skal gøres mere attraktivt. Både studerende og rektorer er kede af, at aktiviteterne på seminarierne stopper samme tid som undervisningen.