Ungdom

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ungdom, det er især hormonernes overmagt over argumenterne.

(David Frost)

Ungdommen har en dobbelt kamp at bestå: striden med sig selv og striden med de gamle. Den sidste er den hårdeste.

(Johannes V. Jensen)

Man kan ikke være ung hele tiden, men man har lov til at være barn altid.

(Anders Bircow)

Ungdommen vil have, at man befaler, så den får mulighed for ikke at adlyde.

(Jean-Paul Sartre)

Det er graden af gejl, vold og plat blandt danske unge, der er foruroligende. Næsten alle almindelige 12-15-årige, der er vokset op i et tilsyneladende smørhul, kan fortælle lavmælte historier om tilfældige tæsk, ukontrolleret aggressivitet, hærværk, misbrug og ydmygelser.

(Erik Schmidt)

Vore dages ungdom elsker luksus. Den har dårlige manerer, foragter autoritet, har ingen respekt for ældre mennesker og snakker, når den skulle arbejde. De unge rejser sig ikke længere op, når ældre kommer ind i et værelse. De modsiger forældrene, skryder i selskaber, sluger desserten, lægger benene over kors og tyranniserer lærerne.

(Sokrates)

Det er ikke let at være barn og ung. Det indebærer, at man uden at beklage sig må høre på de mest personlige kommentarer fra enhver voksens side hvad angår ens udseende, helbredstilstand, påklædning og fremtidsudsigter. Jeg har ofte spekuleret på, hvad der ville ske, hvis man begyndte at behandle de voksne på samme måde.

(Astrid Lindgren)

Powered by Labrador CMS