Debat

Industrien og naturfagene

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 9 skriver Vagn Madsen, at »industrien ikke ønsker unge, der kun er fagligt dygtige og ikke kan tænke selv«, og henviser til den konference om ledelse i folkeskolen, som Dansk Industri (DI) afholdt sammen med DLF og KL i november 2003.

Imidlertid gjorde jeg på konferencen netop opmærksom på problemet med, at danske elever halter fagligt og uddannelsesmæssigt bagud i forhold til unge i andre lande.

DI har derfor hilst den nye folkeskolereform og styrkelsen af fagligheden i folkeskolen særdeles velkommen. Det gælder også styrkelsen af de naturvidenskabelige fag med flere timer i matematik i de yngste klasser og flere timer til biologi, geografi og fysik/kemi i de ældste klasser.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Vagn Madsen opfordrer i sit indlæg industrien til at »hugge hælene i« i forhold til forslaget om en ny fælles afgangsprøve i fagene fysik/kemi, biologi og geografi, som risikerer at blive »prøve i ingenting«.

Kritikken af en ny fælles afgangsprøve er DI enig i.

Det er positivt at videreføre geografi til 9. klasse, men dette må ikke betyde en nedprioritering af fysik/kemi, som er vigtigt i mange efterfølgende uddannelser.

DI finder det stærkt betænkeligt med en fælles afgangsprøve i alle naturfagene, som risikerer at nedtone fysik/kemi, der i dag har en selvstændig mundtlig/praktisk prøve med vægt på både teori og praksis.

Derfor anbefaler DI at dele prøverne i én prøve for biologi og geografi og at fastholde den nuværende prøve i fysik/kemi.

DIs kritik af den fælles prøve er i øvrigt omtalt på Folkeskolens netnyheder og i Folkeskolen (nummer 6/2004).

DIs høringssvar om den nye fælles prøve kan læses i sin helhed på www.di.dk i folkeskoleafsnittet under »Erhverv & Samfund«.

Powered by Labrador CMS