OK-forhandlinger afbrudt igen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Klokken nærmede sig et, da forligskvinde Mette Christensen i sidste uge sendte parterne på det kommunale arbejdsmarked hjem fra forhandlingerne. Næste møde er aftalt til søndag den 10. marts, klokken 13.

Der er tavshedspligt om alle igangværende forhandlinger i Forligsen. Derfor var det meget fåmælte forhandlere, der gik ud ad døren efter at have forhandlet i ti timer. Chefforhandler på arbejdsgiversiden, borgmester Ole Andersen, indrømmede dog, at parterne skulle hjem for at regne:

'Ja, det er jo altid noget med regnestykker', svarede han, da journalisterne pressede for en forklaring. Forligsmandsloven forbyder parterne at sige noget om mellemregningerne, mens forhandlingerne foregår.

Hverken han eller lønmodtagernes forhandler, formanden for Forbundet af Offentligt Ansatte, Poul Winckler, fortalte, hvorfor parterne først skal mødes igen 10. marts.

Men en antydning kom måske, da Ole Andersen sagde, at 'der er jo også gang i de specielle forhandlinger, og så er det jo også noget med at få tingene passet sammen'. De specielle forhandlinger handler om de forhold, som er særlige for hver enkelt gruppe i det store forhandlingsfællesskab, KTO (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte).

Disse specielle forhandlinger er også flyttet over til Forligsinstitutionen.

Forligskvinde Mette Christensens umiddelbare vurdering, før forhandlingerne gik i gang onsdag, var, at parterne på trods af tavshedpligten godt kan fortælle om et generelt KTO-forlig, hvis de når så langt.

hbj/maria