20 millioner kæledyr kan ikke tage fejl

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det kan godt være, det lyder koldt, forargeligt eller direkte tumpet at holde kæledyr på nettet. Ikke desto mindre er det, hvad 20 millioner børn, unge og voksne gør på den mest populære, men langt fra eneste kæledyrs-hjemmeside, 'NeoPets'. Her 'fødes' der hver dag 50.000 nye små puslinger, der skal passes og plejes online. De ligner ikke alle sammen noget, man før har set i en dyrehandel, og NetPets lever da også i deres egen netverden.

20 millioner kæledyr kan ikke tage fejl - eller kan de? Forgængeren for net-kæledyrene, en plastikdims med navnet 'Tamagotchi', der for få år siden lå i lommerne hos mange børn og forstyrrede undervisningen med bippende krav om opmærksomhed fra ejeren, gav anledning til en del debat om en fremtid med kold teknologi som erstatning for varme, ægte kæledyr. Inden forargelsen breder sig endnu en gang, bør man nok gøre som de 20 millioner andre - prøve det.

www.neopets.com

Denne uges NETopNU er skrevet af Carsten Jessen