Netbølger

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ny international undersøgelse viser, at danske skoleelever er blandt dem, der bruger IT mest i undervisningen.

Over 85 procent af alle danske elever i 7.-9. klasse har surfet på Internettet i forbindelse med undervisningen. Og dermed er Danmark det land i verden, hvor Nettet bruges tredje mest i undervisningen. Kun i Luxembourg og Finland går bølgerne på Nettet højere end i Danmark. Det viser en ny undersøgelse fra The International Association for the Evaluation of Educational Achievement (IEA).

Andelen af danske skoler, der har Internetadgang til brug i undervisningen, er i dag 85 procent, og den er støt stigende. Dermed tyder alt på, at skolernes Internetadgange bruges fuldt ud i undervisningen. Ud af undersøgelsens 26 lande er det den sjettehøjeste andel. Kun cirka en procent af de danske skoler har ikke planer om at komme på Nettet i dette skoleår.

Også når det gælder den generelle brug af computere i undervisningen, er Danmark helt i top, idet 93 procent af eleverne i 7.-9. klasse bruger computeren i undervisningen. Tekstbehandling er stadig langt den hyppigst brugte software, men brugen af regneark vinder indpas. Derfor bliver Danmark fremhævet.