Journalistpraktik

Det siger vores tidligere praktikanter

Vi har spurgt et par tidligere praktikanter, hvad de synes om at være i praktik hos os.

Publiceret Senest opdateret

Ida Juel Koll

Blev praktikant hos os i februar 2021

"Selvom jeg startede på Folkeskolen midt i en corona-lockdown, følte jeg mig meget godt taget imod lige fra starten. Alle kollegaer er meget søde og hjælpsomme. Arbejdspladsen har været utroligt opmærksomme på, at det kan være svært at arbejde delvist hjemmefra som ny, og de har gjort alt, hvad de kunne, for at jeg skulle blive tryg".

"Den danske folkeskole er en helt central institution i vores samfund, så jeg føler mig privilegeret at få lov at dykke ned i den, og alt hvad der følger med hver eneste dag. Det kan være alt fra at følge et samråd med ministeren til at skrive om online madkundskabsundervisning".

"På Folkeskolen oplever jeg, at det lige så godt kan være mig som en anden og mere erfaren kollega, som laver tophistorien. Der er fuld tillid til praktikanterne, og vi bliver støttet hele vejen i processen mod en færdig artikel. Jeg føler mig mødt i netop de udfordringer, jeg har i praktikken".

Freja Groos Jakobsen 

Var praktikant hos os fra august 2020

"Efter tre måneder på Folkeskolen har jeg skrevet om alt fra corona i klasselokalet til seksualundervisning. Jeg har lært alt, der er værd at vide, om fagforeninger, snakket med ministrer og fulgt de kongelige i hælene".

"En ting er sikkert. Folkeskoleområdet sover aldrig. Derfor er der altid behov for en ny opfølgning på historien, du breakede i går eller en ny historie at slå hul på".

"På Folkeskolen har jeg fået søde, hjælpsomme og dygtige kollegaer og redaktører, som tør give dagens tophistorie til praktikanten og står klar med lærerig feedback".

"Jeg er ikke i tvivl om, at jeg efter min praktiktid på Folkeskolen vil være ekspert i et evigt aktuelt stofområde, have et indgående kendskab til den danske model og skole-politik og være en dygtig journalist".

Camilla Jørgensen

Var praktikant hos os fra august 2020.

"Når man er praktikant hos Folkeskolen, så er udvikling, sparring, ansvar og fællesskabet kernen af redaktionens arbejde".

"Jeg følte mig tryg og taget under deres vinger i det sekund, hvor jeg trådte ind ad døren på første arbejdsdag".

"Der er nemlig både plads og tid til, at praktikanterne får en stemme i det daglige arbejde, og det er mere, end jeg havde turdet drømme om".

"Om det er et opkald til undervisningsministeriet, en reportage fra et arrangement på en skole eller dagens skelsættende tophistorie på nettet, så er det altid en praktikant værdigt hos Folkeskolen. Jeg kommer hver eneste dag hjem med ny viden, som gør mig til en bedre journalist".