Anmeldelse

Kontext+ 6

Ny lærervejledning til "KonteXt" – med mange plusser

En opdatering i overensstemmelse med forenklede Fælles Mål gør en god lærervejledning endnu bedre.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nye tider fordrer nye skikke – i undervisningssammenhæng indebærer dette ikke mindst arbejdet med den målstyrede undervisning som beskrevet og fastlagt i de forenklede Fælles Mål. Forfatterteamet bag "KonteXt" (rigtigt, det er systemet, der bygger på Realistic Mathematic Education) har da også længe været i gang med de nødvendige opjusteringer, senest altså af lærervejledningen til 6+.

Fakta:

Titel: Kontext+ 6

Forfatter: Michael Wahl Andersen, Bent Lindhardt, Rikke Saron Dalsgaard

Pris: 1.667,50

Sider: 158

Forlag: Alinea

Der indledes med en grundig, men overskuelig gennemgang af de enkelte faser, som rummes i det såkaldte læringshjul. Herefter tages fat på en overordnet behandling af Fælles Mål, herunder de matematiske kompetencer. Og ganske vist findes der i andre nyere udgivelser allerede udmærkede redegørelser herfor, men ved læsning af netop denne fremstilling skulle det imidlertid være muligt for også den ”almindelige” matematiklærer at få hoved og hale på begreberne.

Der er på de første sider desuden levnet plads til omtalen af digitale værktøjer og it som medie - men langt den største del af bogen er helliget den grundige side til side-vejledning: ”Fælles Mål” og ”De matematiske kompetencer” er faste overskrifter (også) i alle kapitler, hvortil kommer omfattende faglige og metodiske kommentarer og gode råd til klassesamtalen, til de supplerende aktiviteter, til opgaverne, til …

”Har du bog, har du web”-princippet indebærer, at også læreren har digital adgang til (selvfølgelig) kernebogen og et forslag til, hvordan hele årsplanen for klassens undervisning i matematik kan skrues sammen. Hertil kommer eksempelvis aktivitetsark, supplerende arbejdsark, facitliste til bogens opgaver – og ikke mindst en herlig samling af GeoGebra-grublere, som jeg godt gad afprøve på en 6.-klasse.

Man er nu som før i godt matematisk selskab, når man i sin klasse blot arbejder med "KonteXt"; det optimale udbytte opnås, når man desuden sætter sig godt ind i den tilhørende vejledning. Få fat i den før din kollega.