Troels Lund: Nationale test kan forblive hemmelige

Undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) har tidligere stået stejlt på kravet om, at skolers resultater i de nationale test skal offentliggøres. Men nu har piben pludselig fået en anden lyd.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I forbindelse med at forhandlingerne om skolereformen bliver genoptaget, åbner ministeren nu op for, at resultaterne alligevel kan forblive hemmelige.

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg synes, der skal være størst mulig åbenhed og gennemsigtighed i det, der bliver lavet på de enkelte skoler, og de resultater, de har, men det er klart, at jeg har noteret mig, at Socialdemokraterne er voldsomt imod, og det må vi diskutere i forhandlingslokalet, siger Troels Lund Poulsen til Nordjyske Stiftstidende.

Socialdemokraternes uddannelsesordfører glæder sig over de nye signaler fra undervisningsministeren.

- Jeg synes, det er rigtig konstruktivt, hvis han overvejer at lægge offentliggørelsen af de nationale test på hylden, fordi al erfaring viser, at det er med til at sænke fagligheden i folkeskolen, siger Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini.

Hurtig aftale er afgørende

For Troels Lund Poulsen handler det bare om at få landet en aftale med den nuværende forligskreds hurtigst muligt.

- Det vigtigste på min dagsorden er at få landet en aftale om folkeskolen inden sommerferien. Jeg går efter at lave en aftale, der baserer sig på den nuværende forligskreds - regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, siger han.

Den sidste af de obligatoriske nationale test gennemføres på landets folkeskoler i dag.

Læs mere

Powered by Labrador CMS