Anmeldelse
Vikingemad
Vikingemad
Klik for at skrive manchettekst.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Kedelorme og trællegrød er to af de opskrifter, man kan afprøve i bogen om vikingemad. Bogen beskæftiger sig med vikingernes hverdagsliv, hvor fokus hovedsagelig er lagt på den tids kost og tilberedningsmetoder. Typografien er med stor skrift, kapitlerne er korte og overskuelige, men sprogligt halter bogen, idet der forekommer både meningsforstyrrende stavefejl og sproglige unøjagtigheder. Sproget er henvendt til yngre børn. Målgruppen er ikke angivet, men må skønnes at være omkring 4. klasse, hvor vikingerne er et almindeligt brugt emne.
Fakta:
Titel: Vikingemad
Forfatter: Klaus Ebbesen, Dion Abrahamsen
Illustrator: Karla Krull
ISBN: 9788775287130
Pris: 149 kroner
Sider: 40 sider
Type: Hæfte
Forlag: Attika
Ved et emnearbejde om vikingerne er det inspirerende at inddrage hjemkundskab, og her er der interessante muligheder for fordybelse på det kulinariske felt. Intention, ide og indhold er godt, men bogen som helhed virker ikke sprogligt gennemarbejdet. Et forord, register med ordforklaringer og henvisninger til andre kilder om vikingetiden ville gøre bogen lidt mere sagligt orienteret.