Anmeldelse

Husk madpakken

Klik for at skrive manchettekst.

Offentliggjort

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fire flade . . . eller? En spændende madpakkebog med mad, som børnene har lyst til at spise.

Madpakkeemnet er jo ikke en ny sag, men Hanne Holms indfaldsvinkel er god og børnevenlig. En moderne madpakke skal bestå af tre elementer: Et hovedmåltid i form af brød, kød og salater; tilbehør i form af forskellige slags grønt og til sidst frugt og en overraskelse; det kan være lidt slik eller et stykke kage.

Hellere god og velsmagende mad, som børnene kan lide, end oversunde klemmer og store gulerødder.

I bogen er der forslag til otte lækre brød/småbrød, men desværre er tilberednings- og hævetiden for de enkelte brød af en sådan længde, at det kan være svært at nå et resultat i hjemkundskab på to timer.

Gastronomien fortsætter med børnevenlige salatvarianter. Vi oplevede dog, at rødbedesalaten med løg og for megen olie var anderledes og ikke særlig børnevenlig. Postejer og pateer er spændende og nye tiltag, men desværre kan de fleste af dem ikke gemmes i fryseren.

Forårsruller, frikadeller og kylling er enkelt, men rimelig dyrt 'fingermad'. Til gengæld er retterne fryseegnede. Madpakkens tilbehør er grønt og frugt, her anbefales en snes forskellige varianter alt efter årstiden.

Bogens slutning rummer gode ideer til madpakkeoverraskelser, for eksempel brændte mandler, kokoskage og milkshakes. Den giver yderligere forslag til menuer for de enkelte alderstrin.

I linie med forlagets øvrige seriebøger er kvaliteten i top. Gedigent format, flotte helsidefotos og nye mosaikbilleder. Som inspiration til vort arbejde i hjemkundskab er det en systematisk og grundig bog med udmærkede tiltag. Vi har i hverdagen svært ved at forny en madpakketradition, så måske er løsningen her.