På Madkamps lærerkurser er der både teoretiske oplæg og praktiske øvelser.
På Madkamps lærerkurser er der både teoretiske oplæg og praktiske øvelser.

Madkamp åbner flere lærerkurser til madkundskabslærere

Kartoflen er temaet for årets Madkamp. 183 madkundskabslærere har tilmeldt sig til lærerkurser over hele landet. På grund af stor efterspørgsel bliver der nu åbnet for 20 pladser mere i Roskilde.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Madkamp - som afholder DM i madkundskab - kører kurser for madkundskabslærere i syv byer. I seks byer er alle pladser optaget. Kun i Struer er der ledige pladser. Den store søgning til kurserne har fået Madkamp til at oprette endnu et kursus i Roskilde, hvor 20 lærere får mulighed for at få en kursusdag far 8.30-15.30.

"Aldrig er det gået så stærkt med at få pladserne til årets lærerkurser afsat. Vi kunne se, at der var op mod 20 på venteliste i København og Vordingborg. Derfor har vi valgt at åbne op for tilmeldinger i Roskilde i håb om at kunne efterkomme den store interesse for årets kurser", lyder det i en pressemeddelelse fra projektleder i Madkamp, Georgie Børsting.

Fokus er på kartoflen i undervisningen

Det er Madkulturen, der er en selvejende institution under Miljø- og Fødevareministeriet, der i samarbejde med madkundskabslektorer står for undervisningen.

I år er temaet for DM i madkunskab 'Brug Knolden'. På kurserne får madkundskabslærerne mulighed for at blive klogere på kartoflens egenskaber og, hvordan den tages i brug i forskellige måltider.

Det gratis undervisningsmaterialer bliver gennemgået, og lærerne bliver introduceret for didaktikken i Madkamp, der handler om elevinddragelse, innovation og muligeden for at eksperimentere.  Der er både teoretiske oplæg, blandt andet fra professor i madsociologi Søren Tange Kristensen og praktiske øvelser.

I år forsøger Madkamp at tage hensyn til, at både nye og erfarne madkampslærere søger kurserne.

Det koster 349 kroner at deltage i kurset inklusiv forplejning. Tilmelder man sig kurset inden 5/10 2018 koster det kun 299 kroner.

Lærerkurset i Roskilde vil blive afholdt på Klostermarksskolen i Roskilde.

Powered by Labrador CMS