Madkundskab
0   4

Madkundskabselever skal dyste om kartoffelretter

Kartofler bliver temaet for næste skoleårs Madkamp. Det betyder, at der nu vil komme undervisningsmateriale og udbudt lærerkurser om brugen af kartofler frokost, aftensmad og desserter.

Syltning, saltning og fermatering var emnet for dette skoleårs madkamp. Sidste år var fokus på bælgfrugter og bæredygtighed, og mælk i mad har også været afprøvet i skolekøkkenerne. Sidste år var 27 klasser tilmeldt Madkamp, og 10 klasser deltog i det store finaleshow i Odense. I skoleåret 2018-2019 bliver temaet for DM i madkundskab - Madkamp kartoflen - titlen for årets kamp bliver "Brug knolden".

Mange sorter

Artiklen fortsætter under banneret

Susanne Tønneskov Hansen er lektor på professionshøjskolen Absalon og står bag Madkamps undervisningsmaterialer, som madkundskabslærere kan hente gratis på Madkamps hjemmeside. Hun glæder sig over, at Madkamp vil slå et slag for kartoflen.

"Vi vil gerne have kartoflen tilbage i den danske madkultur, hvor den de sidste par år har været trængt af ris og pasta", siger Susanne Tønneskov Hansen i en pressemeddelelse.

"Der er mange myter om kartofler. Sandheden er, at det er en fin og sund spise, der indeholder flere vitaminer og mineraler end ris og pasta. Og så hører den naturligt til i vores danske madkultur", siger hun.

Madkamp skal vi vise lærere og elever, at kartoflen kan det meste, og at de enorme sortsudbud åbner op for enorme muligheder. Hvilken anden dansk grøntsag kan både bruges i frokosten, aftensmaden, dessertkøkkenet - og sågar morgenmaden, spørger Susanne Tønneskov Hansen.


Madkamp består af et lærerkursus på seks forskellige professionshøjskoler over hele landet samt gratis undervisningsmaterialer til alle madkundskabshold. Desuden afsluttes Madkamp med et DM i Madkundskab, hvor ti klasser, der har udviklet de bedste retter med kartoflen, dyster om dommerpanelets smagsløg.

Madkamp er støttet af Nordea-fonden og gennemføres i samarbejde med Madkulturen og professionshøjskolerne København, Lillebælt, Nordjylland syd, Via og Absalon.Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.274 andre er allerede tilmeldt