Anmeldelse

The island of the gods / Mickey and Simon in trouble

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Frilæsning er for mig at se en af de bedste måder, hvorpå eleverne kan arbejde med at styrke deres ordforråd og læsefærdighed. Undervisningsministeriet understøtter dette i følgende citat fra beskrivelsen af trinmålene i engelsk: "Der arbejdes kontinuerligt med udvikling af elevernes læsefærdighed". Derfor er det altid rart at få adgang til nye bøger, der kan imødekomme dette behov.

I "English Dingo"-serien, der er fint oversat fra de danske "Dingo"-bøger, er der nu udkommet to nye frilæsningsbøger. "Mickey and Simon in trouble" er beregnet for 4.-5. klassetrin. Indholdet egner sig udmærket til 4. klasse og til lidt svagere læsere i 5., men illustrationerne, synes jeg, er lidt for barnagtige. Historien, der bliver fortalt, skal sikkert vække interesse hos målgruppen. Der er action og spænding i bogen, og læsere, der måske endnu ikke har så stort et ordforråd, kan hente støtte i den danske udgave. I øvrigt er der også gloser bag i bogen.

Hvor spændingen i føromtalte bog mere er på det hverdagsagtige plan, er "The island of the gods" en elementært spændende bog om menneskeofring til guderne. Tre børn bliver i meget gamle dage sendt ud på en ubeboet ø, hvor det er meningen, at de derboende guder skal fortære dem. Men ved fælles snilde og godt samarbejde lykkes det børnene at afsløre, at guderne i virkeligheden er en stor gammel bjørn, der æder de børn, som bliver sendt ud til øen. Herefter er vejen banet for hjemturen.

Bogen er beregnet for 5.-6. klassetrin, den kræver imidlertid en del mere læsefærdighed end den første bog, da ordforrådet er større, og sætningerne er længere og mere komplicerede. Også her kan eleverne dog finde gloser bagerst i bogen.

Powered by Labrador CMS