Under gåturen fra Rådhuspladsen til Christiansborg blev der spillet høj musik og råbt
Under gåturen fra Rådhuspladsen til Christiansborg blev der spillet høj musik og råbt "Tid til fritid! Ny reform nu!". Længst til højre går skuespiller og samfundsdebattør Anne Marie Helger.

1000 demonstrerende elever kræver ny reform

Kampråb, bannere og knyttede hænder. Omkring 1000 elever mødtes i dag på Rådhuspladsen for at demonstrere mod folkeskolereformen. I samlet flok gik de til Christiansborg under slagordet "Tid til fritid! Ny reform nu!" i håb om at råbe politikerne op.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Humøret var højt til dagens demonstration på trods af det kolde vejr. Omkring 1000 elever havde pjækket fra skole og fundet vej til Rådhuspladsen for at kæmpe for en ny skolereform.

Det er elevgruppen 'En stor mellemfinger til den nye skolereform', der står bag arrangementet. På gruppens facebookside havde over 4000 tilmeldt sig begivenheden, men talsmand Legolas Szathmari er alligevel godt tilfreds med fremmødet:

"Politikernes forfejlede reform giver for lange dage og for dårlig undervisning, og jeg er rigtig glad for, at så mange er kommet for at kæmpe kampen på trods af kulden," siger 14-årige Legolas Szathmari.

I november afholdte gruppen en lignende demonstration, og her anslår han omkring 400 elever deltog. 

Læs elevernes reaktioner i billedteksterne.

Anne Marie Helger giver fingeren til reformen

Skuespiller og samfundsdebattør Anne Marie Helger holdt tale for de fremmødte demonstranter på Christiansborg og har efterfølgende lagt den ud på sin facebookside:

"Kære Folkeskoleelever. I er da bare noget så snyde sygeligt sygt seje. Så står I igen, nok så civilt ulydige her midt i skoletimerne foran Christiansborg - Folketingelingelatet osse kaldet Blinde og Døve Instituttet eller Danmarks bedst Beskyttede Værksted. Jeg kalder det Folke-ingentinget - for folket får mindre end igenting fra folketinget. Folkeskolerne får bare fingeren - derfor står I /Vi her i dag og gir den længste finger vi har (min har fået et protestsmykke på i dagens anledning) til "den nye Skolereform." (...) 

Det kan godt være at: Skolen er en lære for livet, men der skal også være et liv til at lære at leve i, udover skolen. (...) Når det nedtrådte ros byder magten trods, er det nødvendige demonstrationer til gavn for kommende generationer - og det er jer.

I ved bedre end de derinde, at det er kun døde fisk, der svømmer med strømmen. De vil ha jer afrettet - I skal være indordningsparate - konkurrence motiverede - I skal styrte afsted fuldstændig mumificerede med blikket stift rettet mod bundlinien og børsnoteringen efter opskriften: Enhver er sin egen Lars Løkkes smed. (...)".  

(Opdateret klokken 16:28)

Powered by Labrador CMS