Børnebogsforfatteren Benni Bødker på skolebesøg.
Børnebogsforfatteren Benni Bødker på skolebesøg.

Kunstfond giver støtte til forfatterbesøg på skoler

Hvis du vil have en forfatter ud i din dansktime, kan du få støtte til det af Statens Kunstfond. 2.500 kroner. Din skole skal så selv ryste op med 2.500 kroner. Forfatteren skal nemlig have 5.000 kroner i honorar for at komme. Du skal søge inden 1. februar.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Få en forfatter ud i din danskklasse, vi betaler halvdelen. Sådan lyder tilbuddet fra Statens Kunstfond.

Du må selv bestemme, hvilken forfatter du vil have besøg af, han eller hun skal bare have mindst 5.000 kroner i honorar for det, og kunstfonden betaler så de 2.500 kroner. Din skole må selv slippe de sidste 2.500.

Ansøgningsfristen er 1. februar 2016. Kan du ikke nå det inden da, kan du prøve at søge inden næste deadline, som er 1. september 2016.

"Det personlige møde med en forfatter eller en illustrator er med til at gøre børn og unge fortrolige med litteraturen og stimulere deres lyst til at læse", siger formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Thomas Harder.

"Jeg er derfor glad for, at puljen kan bidrage til, at landets børn og unge får mulighed for at møde forfattere og illustratorer som en naturlig del af deres skolegang", tilføjer han.

I stedet for en forfatter, kan du også få en illustrator ud på skolen. Eller både en illustrator og en forfatter. Så skal de kun have 2.000 kroner hver. Og igen: Kunstfonden betaler havdelen af det samlede honorar, skolen den anden halvdel.

Marianne Jelved oprettede puljen

Marianne Jelved oprettede puljen

Denne særlige pulje, der skal bringe levende forfattere og illustratorer ud på skolerne, blev sat i værk af Marianne Jelved, da hun var kulturminister i den tidligere regering. Det skete i forbindelse med Kulturministeriets kampagne "Danmark Læser".

Indtil videre har kunstfonden støttet over 400 skolebesøg. I 2015 søgte 173 lærere og andre om støtte. 164 af dem blev tildelt støtte. I alt beløb de 164 besøg sig til 428.500 kroner.

For Projektstøtteudvalget er det en vigtig prioritering at sikre en geografisk spredning i støtten, så den kommer hele landet til gavn. I 2015 blev 2/3 af midlerne tildelt arrangementer uden for hovedstadsområdet.

Læreruddannelsen kan også få støttemidler

Populære danske børnebogsforfattere og illustratorer som for Benni Bødker, Josefine Ottesen, Kim Fupz Aakeson og Kenneth Bøgh Andersen har således læst op og tegnet for børn rundt i hele landet.

Læreruddannelserne kan i øvrigt også søge om penge til forfatterbesøg fra samme pulje.

Kunstfonden håber at kunne forsætte støtteordningen også i 2017, men som man siger: I politik er intet sikkert.

Kom frem til ansøgningsskemaet ved at klikke under Ekstra til højre for artiklen.

Læs mere

Ansøgningsskema til støttekroner.

Powered by Labrador CMS