Anmeldelse

Junglebogen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det strømmer ud fra forlagene med flotte udgaver af børnelitteraturens klassikere. Historien om det lille menneskebarn, der i bogstaveligste forstand forvilder sig væk fra landsbyen, adopteres af en ulveflok og ender som junglens herre, kan læses igen og igen. Mest kendt er helteeposset om desmerdyret Rikki Tikki Tavi, som redder sig selv og en menneskefamilie fra de onde klapperslanger, men alle historierne fortjener genlæsning. Kipling var fremragende til at skildre sine karakterer, og han var eminent til at skabe en stemning gennem antydninger.

Dyrene tillægges menneskelige egenskaber, og ikke kun de bedste. Der er i det hele taget ikke megen sentimentalitet i historierne. Styrke og kløgt og en høj moral er nødvendig for at overleve i junglen, og faren for udslettelse er reel og altid nærværende.

Robert Ingpens afdæmpede, realistiske illustrationer trækker beskueren ind i fortællingen. Uhyggelige og uimodståelige på samme tid.

Det er muligt, at skolebiblioteket allerede har historien stående. Men denne udgave vil helt sikkert tiltrække nye læsere.

Powered by Labrador CMS