Anmeldelse

En verden omkring os

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som Shu-bi-dua sang det i deres Danmarksang, så findes der andre mennesker end dem, der er danske. Men selv om de ikke alle "bor i huler og slås hele dagen", så er der steder på kloden, hvor livet leves helt anderledes end i Danmark.

Fakta:

Titel: En verden omkring os

Forfatter: Ellen Svensson, Erik Svensson

Pris: 199 kroner

Sider: 112 sider

Type: Bog

Forlag: CDR Forlag

Verden omkring os er både spændende og farverig, sådan som der skrives i forordet til bogen. Det er folkloristik og antropologi for fuld udblæsning. Interessante billeder og til dels også interessant tekst til billederne. Men jeg sidder alligevel tilbage med en masse didaktiske spørgsmål. Hvad skal jeg bruge det til i min undervisning? Skal jeg bruge det som indgang til en snak om fordomme og mangfoldighed? Hvilke fag vil være velegnede? Geografi og samfundsfag? Men hvor er den kriti­ske journalistik og arbejdsspørgsmålene?

Når jeg har siddet og bladret og læst, så tænker jeg mere på en "coffeetable book", end jeg tænker på en skolebog. Og jeg kommer også til at tænke på "pensionistforening" og "kirkekaffe", når jeg ser nær­me­re efter. Det er vigtigt, at børn og unge lærer om verdens mangfoldighed, og at vi lærer, at vi skal tage os godt af vore medmennesker i udviklingslandene. Vi har i Danmark en forpligtelse til at hjælpe dem, der har det værre end os. Det ansvar skal vi ikke glemme at give videre til den næste genera­tion. Bogens fotograf og forfatter skriver til de unge: Rejs ud og oplev verden og kom hjem ogfortæl andre om dine oplevelser. Tja, det er vel et meget godt budskab, synes jeg.