Nu skal børn i Høje-Taastrup sige farvel til daginstitutionen allerede 1. april, før de skal i børnehaveklasse. Det kan få flere forældre til at søge om at udskyde skolestarten, tror lærerkredsformanden.
Nu skal børn i Høje-Taastrup sige farvel til daginstitutionen allerede 1. april, før de skal i børnehaveklasse. Det kan få flere forældre til at søge om at udskyde skolestarten, tror lærerkredsformanden.

Høje-Taastrup indfører 'april-børn'

Nu skal børnene i Høje-Taastrup starte i sfo i april, før de skal i børnehaveklasse. Dermed mister indskolingen pædagoger til den understøttende undervisning i yderligere en måned. Det vil føre til forringelser, siger lærerkredsen.

Publiceret

FAKTA OM HØJE-TAASTRUP OGSKOLESTART

Der er 10 folkeskoler og et 10. klassecenter i HøjeTaastrup
Siden 2009 er skiftet fra daginstitution til sfo og fra sfo tilklub foregået 1. maj.

Også i eksempelvis Greve, Ishøj, Solrød og Køge kommuner skalbørnene nu skifte til SFO i april.

Det er praksis i mange kommuner, at børnehavebørnene ikke gårdirekte til børnehaveklasse efter sommerferien, men starter i sfo1. maj. Den faglige begrundelse er, at børnene på den måde kan fåen blødere skolestart, når de allerede kender til skolemiljøet.Desuden er det billigere at have børn i sfo'en, da der her er færrevoksne per barn. I Høje-Taastrup Kommune fører denne ændringsåledes til, at der kan spares årsværk idaginstitutionerne. 

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børnene i Høje-Taastrup Kommunes børnehaver skal i år skifte legepladsen ud med skolegården allerede til april. Det er en måned tidligere end hidtil.

Sfo er billigere i drift end i børnehave, fordi der er færre voksne per barn.

Institutions- og Skoleudvalgsformanden Kurt Scheelsbeck vil ikke kommentere på, om bekymringen bliver til scenarie.

"Nu må vi se, hvad der sker, og hvis tilbagemeldingerne på det er dårlige, når vi evaluerer, så vil vi jo revurdere beslutningen", siger han.

Sparepuslespillet

Høje Taastrup Kommunes helt store skolesatsning er, at alle børn skal have enten en iPad eller en computer. Og den satsning koster.

"Det er et projekt, som vi gerne vil prioritere og som koster en del i drift. Vi er blevet præsenteret for forskellige muligheder for at hente nogle af pengene ind, og der var aprilstart en af de muligheder, der lød fornuftige", siger Kurt Scheelsbeck.

Powered by Labrador CMS