Uddannelses-politikerne blogger fra Canada-rejse

I går tog Christine Antorini og hele børne- og undervisningsudvalget afsted til Toronto i Canada. Den kommende uge skal de besøge ministerier og skoler for at se, hvad det er, canadierne kan. Politikerne blogger om deres oplevelser på turen her.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Canada er blevet det nye Finland. Igen og igen hører man, hvordan den delstaten Ontario har formået at vende et skolesystem med lærer- og elevflugt, dårlige resultater og lav forældretilfredshed til et af verdens mest succesfulde. De bryster sig af fuld inklusion og har som intet andet stedet formået at mindske forskellen på tosprogede og etsprogede elevers resultater.

Canada viser vej til en bedre skole

Sidste år var Skolerådet en uge i Toronto for at se på skolesystemet. Og nu er hele børne- og undervisningsudvalget og ministeren taget afsted.

Skolerådet: Tænk hvis vi i Danmark kunne få den form for tillid

I dag skal de besøge ministeriet og blandt andet høre om Ontarios inklusionstrategi. Tirsdag og onsdag skal de besøge skoler og høre om certificering af lærere. Og torsdag er skolelederprogrammet på dagsordenen.

Uddannelsesordførere fra samtlige partier på turen har sagt ja til at blogge om deres oplevelser på folkeskolen.dk. Du kan de kommende dage læse indlæg fra Lars Dohn (Enhedslisten), Karen Ellemann (Venstre), Troels Ravn (Socialdemokraterne), Alex Ahrendtsen (Dansk Folkeparti), Annette Vilhelmsen (SF), Merete Riisager (Liberal Alliance) og Lotte Rod (Radikale).

Se det første indlæg i bloggen her:

Vi skal sætte målene sammen

Læs mere

Powered by Labrador CMS