BLOG Canadabloggen

SKRIBENTER
Lars Dohn:

Lærer

Troels Ravn:

Børne- og uddannelsesordfører (Socialdemokraterne)

Lotte Rod:

Børne- og undervisningsordfører (Radikale Venstre)

Annette Vilhelmsen:

Børne- og undervisningsordfører (SF)

Merete Riisager:

Børne- og undervisningsordfører (LA)

Peter Juel Jensen:

Børne- og Undervisningsordfører for Venstre

Abonner på nyt om Canadabloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

4   485

Elever med lys i øjnene

På Rick Hansen Secondary School oplevede jeg turens foreløbige højdepunkt. Tre unge fyre fremviste Baskett Robotten - et projekt med masser af innovation og sammenhæng mellem teoretisk viden og praktiske aktiviteter.

2   538

På jagt efter dannelsen i Ontario

Efter et par dage i Canada, har vi fået belyst Ontarios skolestrategi fra mange forskellige vinkler – og flere følger de kommende dage.

25   721

Metodefriheden under hård behandling

Professor Ben Levin gav et meget klart svar på, hvad der ikke giver forbedrede resultater i skolen - og jeg tror på, at vi bliver flere og flere, som er meget enige om den sag...

1   503

Alle har større potentiale, end man tror

Studietur dag 2: Morgenløbetur i solopgang langs søen, rundvisning på specialskole/gymnasium, møde med Ben Levin og besøg hos Ontario College of Teachers.

0   377

Ledere og lærere skal eje det

Efter studietur dag #1: Vi kan lære af, hvordan Ontario har skabt skoleudvikling ved at opbygge pædagogiske kompetencer og samarbejdskultur. Til gengæld kan canadierne godt lære lidt af vores diskussioner om det gode børneliv: fra fire år skal de gå i skole 9-15:30.

2   482

Opgør med ”Stakkels Bambi strategien”

Opholdet i Canada har indtil videre været meget interessant. Der er erfaringer, vi kan lære af, og bestemt også elementer, hvor vi gør det lige så godt eller bedre i Danmark.

5   523

Fire timers forberedelse - om ugen!

- Hvad? lød det vantro fra de danske MF'ere. 240 minutters forberedelsestid om ugen? Ja, svarede skolelederen i Toronto og kiggede sig om i forsamlingen.

0   368

Vi skal ikke overføre Ontarios skolesystem

Vi kan ikke - og vi skal ikke, overføre skolesystemet i Ontario til den danske folkeskole. Først og fremmest skal vi være bevidst om egne styrker og udvikle derfra.

7   547

Vi skal sætte målene sammen

Sidder i flyet på vej til Toronto. Skal sammen med Folketinget - Udvalget for Børn og Undervisning, til Ontario og se på skoler.