Københavns Kommune omdøber 0. klasse til børnehaveklasse

Beslutningen om konsekvent at bruge ordet børnehaveklasse skal sende et signal om, hvad formålet er med det første år i folkeskolen.

Publiceret Senest opdateret

Det første klassetrin i folkeskolen skal i Københavns Kommune fremover konsekvent kaldes børnehaveklasse. Dermed afskaffes begrebet 0. klasse.

Det vedtog Københavns Borgerrepræsentation torsdag aften.

Beslutningen skal sende et "stærkt signal" om, hvad formålet er med det første år i skolen, lyder det i en pressemeddelelse.

- Det har en stor betydning, hvad vi kalder børnenes første skoleår i forhold til forældrenes, politikernes og samfundets forventninger til, hvad det år skal indeholde, og hvad børnene skal kunne, skriver Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Jens-Kristian Lütken (V).

Borgerrepræsentationen peger på, at betegnelsen 0. klasse har vundet mere og mere indpas, selv om det første år i skolen i folkeskoleloven kaldes børnehaveklasse.

Kommunen har ikke tidligere haft retningslinjer for at anvende hverken den ene eller den anden betegnelse, men det har et flertal af borgerrepræsentation nu ændret.

Powered by Labrador CMS