Få bruger tilbuddet

Under en tredjedel af de nye lærere på Lolland og Falster kommer til kredsenes netværksmøder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kun syv personer dukkede op til det netværksmøde, som de lokale kredse på Lolland og Falster havde arrangeret for områdets nye lærere.

'Jeg tror, at vi oprindeligt inviterede 40 til 50 nye lærere, men det var uddannede fra både 2000 og 2001. Der er kun omkring 25, der er nyuddannede fra sommeren 2001, og det er da også blandt dem, der har været størst interesse', siger kredsformand Jane Birgren. Både arrangørerne og deltagerne håber på, at de bliver flere hen ad vejen.

De lærere, der var til mødet, havde flere bud på, hvorfor de var så få.

'Jeg tror simpelthen ikke, folk har orienteret sig ordentligt', siger Karen Pedersen, og Pia Thuesen tilslutter sig den teori.

I øvrigt mener flere, at folk er lidt forskrækkede over, at det foregår i DLF-regi.

'De er måske bange for, at når det foregår i kredsen, er der nok tale om rekruttering', siger Pia Thuesen.

Alle er enige om, at en anden tungtvejende grund kan være, at det er svært at finde tid til flere møder i en i forvejen tidskrævende begyndelse på lærerlivet.

Udebliverne

En af dem, der ikke har benyttet sig af tilbuddet fra kredsene, er Jacob Lejre Jensen.

'Jeg kunne ganske simpelt ikke. Jeg så først invitationen fjorten dage før, og da havde jeg planlagt noget andet', siger han.

Havde Jacob Lejre Jensen kendt til mødet i god tid, ville han gerne have været med for at se, hvad det var. Men han vil også gerne dyrke sport i sin fritid, og det er svært at få tid til det hele ved siden af jobbet.

Belinda Frost har også valgt fra. Møderne har indtil nu fundet sted om mandagen, og der har hun ikke mulighed for at tage af sted, forklarer hun. Men der er håb forude, for næste gang er der møde en tirsdag, og det er Belinda Frost glad for.

'Jeg synes, at det er meget vigtigt, at nyuddannede har et netværk, hvor de kan udveksle erfaringer og stikke hovederne sammen, når det går helt galt', siger hun.

Dog mener hun, at møderne måske skulle være uafhængige af DLF.

'Mange ikke-medlemmer kunne godt tænke sig et netværk, men når ingen andre har taget et initiativ, synes jeg, det er godt, at kredsene har', siger Belinda Frost.Og hun vil gerne bakke op om projektets videre forløb.

line