Ombudsmandens svar er en entydig sejr

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I mere end ti år har DLF konsekvent hævdet, at når en kommune foretager en såkaldt »diskretionær forflyttelse« altså flytter en lærer fra én skole til en anden med en skønsmæssig begrundelse så gælder forvaltningslovens regler, og så skal parterne høres.

Som det fremgik af Folkeskolen i sidste uge, giver Folketingets Ombudsmand fuld opbakning til Danmarks Lærerfor­enings politik. Broager Kommune flyttede i 2002 en lærer uden at høre hende. DLF klagede til Ombudsmanden, og han har nu svaret, at kommunen burde have anvendt reglen om udvidet partshøring. Han finder det endvidere beklageligt, at kommunen ikke inden beslutningen blev taget undersøgte, om grundlaget var i orden.

»Det er en entydig sejr for foreningens linje«, lød Anders Bondo Christensens kommentar på hovedstyrelsens møde sidste tirsdag, og Astrid Schjødt Pedersen sagde, at Ombudsmandens afgørelse ikke alene er vigtig for den lærer, som Broager Kommune har behandlet urimeligt. Afgørelsen kan også betyde, at lignende sager kan undgås i fremtiden.

Peter Hess-Nielsen kaldte det »et første skridt på vej mod den forbedring af medlemmernes retssikkerhed«, som hovedstyrelsen har besluttet at prioritere.

-th