Debat

Hvad kæmper DLF for nu? De store elever og deres lærere?

Få de store elever lidt tilbage i skolen - og giv 9. og 10. klasserne mulighed for at tage ordentlig afsked!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

DLF melder ud, at de anbefaler, at afgangsprøverne aflyses. Medierne får det til at fremstå, som at det er lærernes ønske. Det er ikke den opfattelse jeg som lærer har. Det næste, der sker er at prøverne aflyses og de store elever fortsat skal være hjemme.  Til trods for at regeringens scenario 1 jo egentlig var at de helt små og de helt store kom tilbage.

DLF har meget indflydelse.

Nu forlyder det, at det bliver svært at få folkeskolens ældste klasser tilbage i skole. DLF (sammen med KL) bruger meget tid på at fortælle, at det vil være svært, og at der allerede nu er pladsmangel.  Mon så ikke det næste bliver, at folketinget bestemmer, at de store ikke skal i skole mere før efter sommerferien? For de lytter til DLF

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Men hvem kæmper DLF så for? De kæmper selvfølgelig for lærerne - og deres sikkerhed, men det ville ikke være sundhedsmæssigt uforsvarlig at tage andet holdningspunkt og lægge vægten på udmeldingerne anderledes.

Ja det ville have været svært med eksamenerne - men det kunne have ladet sig gøre. Ja det vil være svært at finde plads til de store elever også - men det kan der sikkert finde løsninger på til en.  De store kunne have hjemmeundervisning om formiddagen og så komme på skolen kl 13-15, hvis de små så kunne brugte lokalerne til kl 12 eller evt 12.30. Man kunne også tænke i at bruge haller , klubber m.m. mere, også til de mindre elever.

Samtidigt må pollitikerne i samarbejde med sundhedsmyndighederne, finde ud af om alle de restriktioner der er nu, alle er nødvendige fremadretttet. Kunne tænkes, at det kunne være lidt anderledes om om en måned.

Det har mange psykiske konsekvenser, at de skal være hjemme så længe. Dette bliver bare ikke belyst meget.  De har brug for at komme lidt i skole. Eleverne i 9. og 10.klasse er særligt ramt (både folkeskoler, privatskoler og efterskoler). Det er hårdt ikke at kunne tage ordentligt afsked. Lærerne har brug for at se deres elever mere direkte for at kunne varetage og følge op på både det faglige, det sociale og den enkelte elevs trivsel bedre.

Jeg håber virkeligt, at DLF  vil arbejde mere for at finde løsninger, og vil kæmpe for, at de store kommer lidt tilbage i skolen og ikke mindst for, at give de helt store (9. og 10.klasserne - både i folkeskolen og på efterskoler), mulighed for at lave noget afslutning på skolen. For at få sagt ordentligt farvel til skolen, lærerne og hinanden. Give lærerne mulighed for at tage ordentlig afsked med elever de har haft i mange år. Det kunne evt. være i juni - og efter de mindre elever er gået hjem, og selvfølgelig hvor der følges krav - lige som der er krav for de skoleelever der er i skole nu. Det er ikke til at bærer hvis de ikke får denne mulighed, og kan ikke se at det sundhedsmæssigt skulle være uansvarligt. Det er et spørgsmål om proritering.  Så giv dem et ordentligt farvel til deres skole, deres lærere og deres klassekammerater!

Håber at DLF kæmper for. -  DLF har magt - så brug den positivt