Det er svært at lære nyt, hvis man trives dårligt. Vi vil styrke trivslen med flere lejrskoler, individuelle fokussamtaler til alle elever om deres faglige udvikling og sociale trivsel og ikke mindst skabe mere livsduelige unge gennem en markant styrkelse af vores ungdomsklubber, siger børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (bagest), her på besøg på Ungdomsøen.

København sætter ind for at styrke elevtrivslen efter corona

Den faglige og sociale trivsel er dalet hos de københavnske skoleelever i 4. til 9. klasse i den nationale trivselsmåling. I kommunens budgetaftale for næste år er der afsat 28 mio. kr. årligt til flere lejrskoler, federe aktiviteter i ungdomsklubberne og individuelle elevsamtaler om trivsel og faglighed for alle udskolingselever. Desuden har Borgerrepræsentationen netop vedtaget et forslag fra Ungerådet om, at alle klasser i de københavnske folkeskoler en gang årligt skal have en fælles drøftelse og dialog på klassen om trivsel i forlængelse af den årlige måling.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pressemeddelelse fra Københavns Kommune

Pressemeddelelse fra Københavns Kommune