Folkeskolens leder:

Bedre skole – ud med 2.600 lærere

Underrubrik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sådan ser regeringens strategi for folkeskolen åbenbart ud. En optælling fra DLF's kredse viser, at 1.537 lærerstillinger forsvinder til august. Det er en prognose, men tendensen er klar.

Lad os lige spole tiden tilbage:

»Danske skolebørn skal være blandt de dygtigste i verden«. Sådan lød overskriften på afsnittet om folkeskolen i regeringens program »Danmark 2020 - viden, vækst, velstand og velfærd« fra februar 2010.

Det er kun et år siden. Lyt her:

»Det er afgørende for Danmarks muligheder for vækst, at vi har et uddannelsessystem, som kan måle sig med de bedste i verden. Vi skal leve af menneskelig formåen. Og fundamentet for videre uddannelse bliver støbt i folkeskolen .«.

Seks måneder senere var der nedlagt 1.090 stillinger i folkeskolen.

Med de nye tal kommer vi op på over 2.600 nedlagte stillinger, siden regeringen formulerede sine mål.

Riget fattes penge, det har vi vist alle fattet. Men det ville hjælpe på troværdigheden, hvis mål og midler ikke stod på hver sin side af Grand Canyon og råbte til hinanden.

Hanne Birgitte Jørgensen, ansv. chefredaktør, hjo@dlf.org

Powered by Labrador CMS