Henrik Hansen, lærer og kredsformand for Lolland-Falsters Lærerforening, har eksempler på kolleger, der har 31 lektioner om ugen og kun et minut til forberedelse og efterbearbejdelse per elev.
Henrik Hansen, lærer og kredsformand for Lolland-Falsters Lærerforening, har eksempler på kolleger, der har 31 lektioner om ugen og kun et minut til forberedelse og efterbearbejdelse per elev.

Kredsformand tror 
på arbejdstidsaftale

Henrik Hansen, formand for Lolland-Falsters 
Lærerforening: »Jeg er ligeglad med, hvad vi kalder det, bare vi får en aftale og får sat tal på, for det 
koster penge«.

Publiceret

GIV FOLKESKOLEN EN STEMME

Lolland-Falsters Lærerforening har i mange måneder forberedtvalgmøderne under overskriften »Giv folkeskolen en stemme« ogudarbejdet tre pjecer om nogle af de vigtige områder med titlerne»Eleverne«, »Undervisningen«, »Lærerne«. Forud for møderne harLærerforeningen inviteret både medlemmer af forældrebestyrelser ogelevråd til at komme ned input.

»'Giv folkeskolen en stemme', hedder vores oplæg, og folkeskolener jo både lærere, elever, forældre og pædagoger«, siger HenrikHansen.

• Undervisning med udgangspunkt i den enkelte elev

• Skole-forældre-samarbejde

• Elevtrivsel

• Undervisningens tilrettelæggelse

• Undervisningens udvikling

• Tillid til lærerne

• Lærernes opgaver

• Lærernes samarbejdsrelationer.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Der er vilje til at kigge på en arbejdstidsaftale blandt mange af politikerne i aften, det er jeg glad for«.

Henrik Hansen, formand for Lolland-Falsters Lærerforening, fandt valgmødet på Hotel Falster i oktober frugtbart på flere områder, da Folkeskolen talte med ham efter mødet.

Politikerne - på nær Venstres spidskandidat - viste vilje til at se på en form for arbejdstidsaftale. Faktisk er der indgået aftale allerede, nemlig en »administrationsaftale«, og den vil Henrik Hansen gerne have helt på plads hurtigst muligt.

»En sådan aftale skal konkretiseres, for den koster jo penge. Vi skal have sat tal på«, siger Henrik Hansen.

»Spørgsmålet er, om vi kan forhandle den aftale på plads med forvaltningen. Det bliver det næste, vi skal se på, når valget er overstået«, siger Henrik Hansen. Fokus på valgmødet på Hotel Falster var på arbejdstiden og lærernes vilkår, selv om der var lagt op til otte forskellige temadrøftelser, for eksempel også elevernes trivsel.

»Det overraskede mig, at vi under alle otte temadrøftelser endte det samme sted, nemlig med at diskutere lærernes vilkår, arbejdstid og forberedelse. Lærerne er under et ekstremt pres, og derfor gik meget af diskussionen i grupperne på lærernes forhold og på at få indgået en lokal arbejdstidsaftale«.

»Jeg har talt med en kollega, som har 31 lektioner, og som har fortalt, at han har ét minut til hver elev til forberedelse og efterbearbejdelse«, siger Henrik Hansen. Han vil arbejde for, at lærerne højst får 25 lektioner om ugen og dermed mere tid til forberedelse.

»Det vil vi gøre noget ved. Om vi så kommer til at kalde det en administrationsaftale med kommunen eller en arbejdstidsaftale, det er jeg ligeglad med, bare vi kan få sat nogle tal på - en arbejdstidsaftale med færre undervisningstimer for lærerne kræver jo, at der ansættes flere lærere, og det koster. Det er vores mål«.

Powered by Labrador CMS