Haderslev-skole vinder årets skolefilmfestival

8.b fra Fællesskolen Favrdal-Fjelstrup i Sønderjylland løb med hæderen for årets bedste film i Skolefilmfestival.dk - den nationale filmfestival for elever i 8. klasse.

Publiceret Senest opdateret

Skolefilmfestival.dk

Reglerne for deltagelse i den årlige festival er:

- Eleverne skal gå i 8. klasse
- Et fælles tema skal besluttes af dansklærergruppen i kommunen.Der kan yderligere stilles rammer op omkring stilistiskevirkemidler, musik, morale, lys, specielle rekvisitter mv.
- Hver film skal vare 4-6 minutter - inklusiv titelskærm ogrulletekst
- Titelskærm på 8-10 sekunder
- Rulletekster hvor alle medvirkende krediteres i rimeligtlæsetempo
- Brug Koda-fri musik

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er så absolut ikke hverdagskost, at eleverne i 8.b på Fællesskolen Favrdal-Fjelstrup i Haderslev Kommune får besøg af både DR's tv-vært Jacob Riising, et tv-hold fra TV Syd og en filmkyndig jury. Ikke desto mindre skete det klokken 10 denne fredag formiddag, da klassen ved et uanmeldt besøg blev kåret som vinder af Skolefilmfestival.dk 2012.

8.b på Fællesskolen Favrdal-Fjelstrup er en blandt i alt 90 8.-klasser landet rundt, der har deltaget i Skolefilmfestival.dk, og otte af klassens piger står bag årets vinderfilm "Voks". Præmien er en tur i biografen for hele klassen inklusiv cola og popcorn.

I dette års landsdækkende filmfestival har i alt syv kommuner deltaget, og i hver af disse kommuner har eleverne på forskellig vis arbejdet med at producere en kortfilm på fire-seks minutter. Hver kommune bestemmer selv alt omkring temaer, genrer, arbejdsprocesser mv. og afholder deres lokale filmfestivaler. Herfra sendes vinderen videre til den landsdækkende filmfestival. I Sønderjylland har Haderslev, Tønder og Aabenraa kommuner arbejdet sammen i et fælles projekt, og "Voks" blev kåret som vinderfilm i den sønderjyske filmfestival og deltog dermed i konkurrencen mod vinderfilmene fra Svendborg, Odense, Faaborg-Midtfyn og Egedal kommuner.

I Haderslev var temaet for alle filmproduktioner "Hvad tror du?", og vinderfilmen "Voks" handler om transformationen fra barn til voksen. Elevernes oplæg til filmen lyder sådan her: "Tiden går og med dét følger ikke bare ændringer af ens krop, men også ændringer af ens tanker og fantasi. Jo ældre man bliver, jo mere indskrænket og snævert bliver ens syn og opfattelser... Eller hvad tror du?"

En klar vinder De fem lokale vinderfilm er set igennem af den landsdækkende jury, som består af Heidi Philipsen, lektor på Institut for Litteratur, Kultur & Medier på Syddansk Universitet, og Mette Bihl fra Odense Filmværksted. At netop "Voks" løber med prisen som årets bedste film, begrunder de med følgende:  "Voks rummer en fin og enkel historie meget fantasifuldt fortalt i billeder. Det er en eksperimenterende og kreativ film - et flot og modent valg af tema, hvor der reflekteres over, hvad man tror. Vi følger på få velfortalte minutter et livsforløb fra dreng til mand, og med påsken som en finurlig ramme i midten lykkes det at få formidlet noget meget eksistentielt om livsforløb og tvivl og tro, på en sjov og anderledes måde. Filmskaberne har en livlig fantasi, der kommer ud i kulørte billeder, smukt lys, velfungerende brug af få locations med fortællende rekvisitter og en stemningsfuld enkel lydside. Helt ud på titel-plan er det en enkelt film - på den gode måde og en klar vinder." 

Skolefilmfestival ruller i hele landet