Lærerliv
0   43

Danmarks Statistik: Lærere elsker lærere

Lærere topper Danmarks Statistiks liste over faggrupper, som finder en partner med samme uddannelse som en selv. Tendensen slår også igennem i DLF’s hovedstyrelse. I lærerarbejdet udvikler man stærke relationer, siger lærer og hovedstyrelsesmedlem Anders Liltorp.

Anders Liltorp mødte sin kone Maria på Tinderhøj Skole i Rødovre. Han var lærer. Hun var vikar. Og der gik ikke længe, før de kyssede efter skoletid. Dengang var hun cand.mag. Siden har hun taget en meritlæreruddannelse. Og dermed er Anders og Maria Liltorp faktisk ikke engang medtaget i Danmarks Statistiks særkørsel på hvilken uddannelse, hvor flest finder kærligheden.

I særkørslen er det nemlig den længste uddannelse, man har taget, som tæller.  5. oktober er det 12 år siden, at Anders og Maria første gang kaldte hinanden kærester. Den 5. december har de fire års bryllupsdag. Det er tre flytninger og to børn siden, at skolen dannede ramme om deres første møde.

 

Stærke lærerrelationer øger tiltrækning

Artiklen fortsætter under banneret

Maria Liltorp arbejder stadig som lærer på Tinderhøj Skole. Anders Liltorp er blevet kredsformand for Rødovre Lærerforening og medlem af hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening.

Han er slet ikke i tvivl om, hvorfor lærere bliver tiltrukket af lærere.

"Det handler om, at vi har et fælles drive for at gøre lærerarbejdet og kæmpe for demokrati og dannelse. Og så er de profiler og de fagligheder, der er på lærerværelset alligevel meget forskellige. Der er en kæmpe forskel på, om du er naturfaglig eller sproglig. Så der er forskelle, der gør, at man sagtens kan have almindeligt parforholdspingpong, selv om man er i samme fag", siger Anders Liltorp.

En hurtig gennemgang af hans kolleger i hovedstyrelsen viser, at han ikke er den eneste, der kan diskutere nationale test, trivselsmålinger og fælles mål over middagsbordet. En hurtig sammentælling indikerer, at omkring ni ud af 24 medlemmer lever sammen med en lærer eller en skoleleder.

"Lærerarbejdet i sig selv inviterer til meget stærke relationer. Og en naturlig forlængelse af de her stærke relationer, som du er fuldstændig afhængig af for at kunne lykkes i dit lærerarbejde, er, at der mange gange opstår den kemi, som gør, at man finder sammen".

Lærere deler ofte seng og arbejdsplads

10 UDDANNELSER, HVOR FLEST FINDER KÆRLIGHEDEN

Tallene bag grafikken er i nedenstående skema, der viser antal par med samme højest fuldførte uddannelse.

Folkeskolelærer, MVU

12620

Detailhandelsuddannelse

8901

Kontoruddannelse, generel og med speciale

6635

Pædagog, MVU

6238

Erhvervsøkonomi, cand.merc., LVU

2564

Finansuddannelse

2476

Medicin, LVU

2276

Jura, LVU

1757

Sygepleje og sundhedspleje, MVU

843

Ergo- og fysioterapeut, MVU

750

Maria Liltorp og Anders Liltorp nåede at arbejde sammen et par år, mens de begge arbejdede som lærere. Da Anders forlod skolen overtog Maria hans klasse på Ordblindeskolen, Tinderhøj Skole. På nogle arbejdspladser er det bandlyst at være i forhold med kolleger, men Anders Liltorp har aldrig hørt om en skole, hvor man ikke måtte danne par med kolleger.

"Der er meget klart stemningsskift med hvor grænserne går. Også når det gælder fortrolighed med andre kolleger. Det fortæller man ikke om hjemme. Jeg har indtryk af, at lærere har en meget høj moral i forhold til, hvad der sømmer sig på en god arbejdsplads. Jeg tror også, at det er derfor, det stadig er så bredt accepteret på skoler. For var det en modsat historie, så var der ikke nogen, der ville finde sig i det".

Anders Liltorp kender dog godt eksempler på, at en kærlighed, har fået en lærer til at søge job på en anden skole.

"Der er jo mange, der vælger, at den ene skifter skole. Især hvis det er mellem lærere og ledere - så er der tit en af dem, som stopper. Men der er nogle, og det er nok dem, der er gode til at holde den professionelle distance, når de er på arbejde, der arbejder sammen i flere år".

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
355 andre er allerede tilmeldt
Netværk for lærerstuderende

Vidste du, at du lige nu læser på et af Folkeskolens nye faglige netværk Lærerstuderende?

Tilmeld dig netværket og få en mail med ny faglig viden, forskning og erfaringsdeling.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.