Antorini genindfører gruppeeksamen

Gruppeeksamen skal genindføres fra folkeskolen til universiteterne, lyder det fra den nyvalgte undervisningsminister. De lærerstuderende og Danske Skoleelever ser frem til ændringen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ikke alle eksamener skal ændres, men gruppeeksamen vender tilbage i den form, den havde, før den borgerlige regering afskaffede den i 2006.

Christine Antorini har hele tiden været en varm fortaler for gruppeeksamen og nu, hvor hun har fået ministerstolen, er det et af de første punkter på dagsordenen.

"Forskellige prøveformer afspejler forskellige kompetencer, og derfor bliver der tale om en vekselvirkning.

Men en gruppeeksamen spiller tæt sammen med de vilkår, som de unge senere møder og måles på i erhvervslivet, « siger hun til 24-timer.

Blandt de lærerstuderende er der stor tilfredshed med genindførslen.

"Der er mange, der har været meget ærgerlige over, at gruppeeksamen blev afskaffet. Når vi skal ud og arbejde foregår det jo også i team, så det giver jo meget god mening, at man også til eksamen bliver bedømt på, hvordan man fungerer i en gruppe", siger formand for Lærerstuderendes Landskreds Tobias Holst.

Danske Skoleelever har også savnet gruppeeksamen.

"Det er ærgerligt, at elever i fem år ikke har haft mulighed for at gå op som en gruppe og muligvis på grund af det har fået en rigtig dårlig afgangsprøve", siger formand Vera Rosenbeck til 24-timer.