Blog
0   5

Vegetarburger med det hele

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I denne uge tog jeg udgangspunkt i temaerne fra de sidste års madkamp: ”Konserver din køkkenhave” og ”Bælgfrugter og bæredygtighed”. Og Burgere er altid et hit. Også vegetarversionen.

Jeg valgte, at elevere skulle lave vegetarburger med det hele. Lækre grønne linse deller. Lækre burgerboller, som blev æltet på røremaskine i 15 minutter, formet med det samme, hævede 30 minutter og blev lige som de skulle. To grupper lavede ketchup, de andre to grupper lavede remoulade lavet af blomkål og gulerødder, rørt med hjemmelavet mayonnaise. Alle lavede syltede agurker og syltede rødløg. Og som en af eleverne sagde om agurkerne: ”Det smager jo lige som dem, man køber”. Og der var flere positive kommentarer til dellerne, også fra årgangens vegetar.

To klasser én planlægning.

Men det holder bare ikke. De to klasser er meget forskellige. Der er henholdsvis 25 og 20 elevere i klasserne. 25 elever på én gang, er det største antal, jeg har haft, og alle skal have noget at lave. Jeg synes, det er rigtig mange at have i et køkken, og jeg har travlt, men på denne tid af året, skal de gerne være næsten selvkørende. Den klasse med flest i er mest selvkørende, men der er et par stykker, som skal have hjælp næsten hele tiden.

I den anden klasse skal der ikke laves helt så meget som i den første klassen. Opskrifterne skal gennemgås meget omhyggeligt. Der er flere, der skal hjælpes både med redskabskendskab, læsning af opskrift og stadig at finde rundt i køkkenet. Der opstår nemt uvenskab. En enkelt gang slåskamp. Måske er der én, der er blevet så sur, at han forlader lokalet.

Artiklen fortsætter under banneret

Planlægningen til dem er: Alle grupper skal lave grønne linse deller, burgerboller, to grupper laver syltede agurker, de andre to grupper syltede rødløg. Så får klassen ketchup og remoulade som parallelklassen har lavet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
810 andre er allerede tilmeldt