#inklusion
0   6

Gratis debatmøde: Hør Skolelederforeningens bud på bedre inklusion

På torsdag inviterer fagbladet Folkeskolen til gratis debatarrangement om inklusion. En af dem, der skal diskutere løsninger på inklusionsproblemerne, er næstformand i Skolelederforeningen, Dorte Andreas.

Som afslutning på Fagbladet Folkeskolens artikelserie #inklusion, inviterer redaktionen til gratis debatarrangement om inklusion med fokus på løsninger. Det sker på Danmarks Læringsfestival, Bella Centret, Hal B, København, torsdag den 14. marts kl. 10-12.

En af dem, der skal deltage i debatten, er næstformand i Skolelederforeningen, Dorte Andreas.

"Med de positive briller på, så synes jeg, at der i dag bliver talt mere professionelt om, hvordan skolen og lærerne arbejder strategisk med inklusion, end for et par år siden. Det kan blandt andet være et udtryk for, at lærerne har fået nogle af de kompetencer, som er nødvendige, når man arbejder med inklusion".

Men der er stadig mange steder, hvor inklusionsarbejdet er udfordret, pointerer hun.

Artiklen fortsætter under banneret

"Lærerne og skolelederne mangler stadig de resurser, der gør det muligt for dem, at udnytte deres kompetencer fuldt ud. Blandt andet er det stadig sådan, at der på den enkelte skole er et økonomisk incitament for at beholde en elev, i stedet for at sende ham eller hende i en specialklasse. Det bør ikke være økonomien, der afgør, hvad der er det rigtige tilbud for det enkelte barn", siger hun.

Samarbejde er vejen frem

Selv om flere penge til inklusionsarbejdet ville lande et tørt sted, kan lærere og ledere stadig arbejde på en endnu bedre inklusion, mener Dorte Andreas.

"Jeg synes, at skolelederne og lærerne allerede står på tæerne for at løse inklusionsopgaven så godt som muligt. Når det er sagt, er det vigtigt, at skolerne forsat sørger for at sikre et godt samarbejde med blandt andet PPR, socialrådgiverne og forældrene. For skolelederen er det også vigtigt at skabe gode lærerteams på skolerne, der kan støtte og dele ud af deres viden til hinanden i inklusionsopgaven".

Hvis du er interesseret i at deltage i arrangementet, kan du sikre dig en plads på forhånd ved at skrive til inklusion@folkeskolen.dk. Skriv 'debatarrangement' i emnefeltet.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.257 andre er allerede tilmeldt