Musik
0   12

Læreruddannelse satser på musik

Lærerstuderende på læreruddannelsen på Professionshøjskolen Absalon i Roskilde har mulighed for at få ekstra musiktimer under uddannelsen.

For to år siden blev en læreruddannelse med en særlig musikprofil en realitet på læreruddannelsen på Professionshøjskolen Absalon i Roskilde. Målet er at tiltrække flere studerende og give lærerne en bedre faglig ballast, når de rammer musiklokalerne.

"Læreruddannelsen har tre fag, fordi det er praksis, at lærerne underviser i tre fag i skolen. Men det stiller også uddannelsen med en udfordring, fordi der er nogle fag, som kræver meget øvelse. Især de praktiske fag og specielt musik kræver meget træning, før håndværket er i orden", siger uddannelsesleder på læreruddannelsen Jørgen Christiansen.

Artiklen fortsætter under banneret

Mere undervisning i musik

Læreruddannelsen på Campus Roskilde har valgt at tilbyde de studerende, som vælger musik, mulighed for at tage musik på normale vilkår for læreruddannelsen eller tage del i den særlige musiklærerprofil.

"Dem som vælger musiklærerprofilen får specialiseringsmoduler oven i de musikmoduler, de har. Og de kommer i praktik på skoler, som tilbyder et musisk miljø eksempelvis Østervangskolen i Roskilde, hvor musik som fag og miljø er noget man lægger vægt på. De skriver også deres bacheloropgave i musik", fortæller Jørgen Christiansen.

Et andet tilbud til de studerende er, at de får mulighed for at have musikundervisning hver uge, selv på tidspunkter hvor musik ellers ikke er en del af uddannelsen.  

"På den måde kan de vedligeholde musikmiljøet med hinanden og underviserne".

Læreruddannelsen har valgt at bruge flere penge på musik.

"Uddannelsen er for de studerende, hvor musik skal være det vigtigste fag i deres uddannelse. Vi skal have rigtig dygtige musiklærere til at løfte musikmiljøet på skolerne. Vi ved, at det kan knibe med at finde lærere, der er dygtige og som har lyst til at udvikle musikmiljøet på skolerne".

Men uddannelsen er også til dem, som måske gerne ville på konservatoriet, men har valgt læreruddannelsen.

"Her får flere tilbud og mulighed for, at musik fylder en større del af uddannelsen".

Et lille hold

Foreløbig er det et lille hold på omkring 12, der har valgt at få ekstra musikundervisning. Men Jørgen Christiansen mener, at rygtet om den særlige musikprofil vil brede sig og regner med, at musikprofilen de kommende år vil tiltrække flere til Absalon.   

De sidste fire år er antallet af lærerstuderende, som har valgt musik, faldet over hele landet. Men Jørgen Christiansen mener godt, at man kan gøre mere for at tiltrække studerende til faget.

"Det er ikke en naturlov at den læreruddannelse, vi har i dag, ikke kan uddanne ordentlige musiklærere og tiltrække unge. Men det kræver prioriteringer på læreruddannelserne, og det kræver også nogle penge. Og det kræver, at politikerne er klar til at kigge på vilkårene for de praksis-musiske fag på læreruddannelsen og i folkeskolen", siger han.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.196 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
76 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks