ADHD
0   5

Overvægt hos voksne kan være et tegn på ADHD

Manglende impulsstyring kan betyde, at voksne med ADHD spiser impulsivt med den konsekvens, at de bliver overvægtige. Spisningen kan også skyldes, at den hyperaktivitet, som er et af de fremtrædende symptomer hos børn og unge med ADHD, ofte er forvandlet til indre uro og anspændthed hos voksne. ”De fleste af os kender til, at det kan dulme at putte noget i maven, og det er nærliggende at antage, at der er en grad af selvmedicinering forbundet med den overvægt, der ses hos voksne patienter med ADHD. Overvægt kan derfor være et tegn på en uopdaget ADHD-diagnose”, siger overlæge og klinisk undervisningslektor på Institut for Klinisk Medicin på Københavns Universitet Tine Houmann til medicinsktidsskrift.dk. Hun er medforfatter til ’Overvægt og spiseforstyrrelser hos patienter med ADHD’, som samler den nyeste viden om koblingen mellem ADHD og overvægt/fedme, spiseforstyrrelser og problematisk spiseadfærd.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.286 andre er allerede tilmeldt

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.287 andre er allerede tilmeldt