Så er Danmarks Fællessang i gang

18 sange på 18 uger i 2018. Det er konceptet for Danmarks Fællessang. Det er Spil Dansk, som står bag fællessang-initiativet. I denne uge er alle sange og læringsmaterialer lagt op til gratis download.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

18 sange på 18 uger i 2018. Det er konceptet for Danmarks Fællessang, som Spil Dansk står for. I denne uge er der lagt sangtekster og materialer op. I år er der også udviklet tværfagligt undervisningsmateriale, som lærere gratis kan bruge.

Den ældste folkemelodi og det nyeste danske Melodi Grand Prix-hit er blandt de sange, som i år er udvalgt. Alle sangteksterne ligger til download på spildansk.dk i 18 uger fra uge 34-51. Lærere kan foruden sangtekster finde nye indspilninger (klaver og sang), som kan streames og bruges som akkompagnement til fællessang, en artikel om hver sang, dens tilblivelse og om ophavsmændene bag sangen samt 10 spørgsmål til hver af sangene, som Musiklærerforeningen har været med til at udarbejde.

Gjern Skole twister morgensangen 

Direktør i Spil Dansk Ricco Victor fortæller, at der ikke er lagt op til, at sangene skal bruges i en bestemt rækkefølge.

"Vi går ud en gang om ugen og fortæller redaktionelt om en af sangene, der kommer en artikel og et opslag på Facebook om sangen. Men det skal være op til folk, hvornår de vil gøre brug af det", siger Ricco Victor.

Tidligere var Spil Dansk-dagen kun én dag. Nu er det bredt ud til en uge, og optakten varer nu 18 uger. Ricco Victor fortæller, at man gerne vil væk fra event-tankegangen og går efter at få Spil Dansk integreret mere over året.

"Det er gået fra at have fokus på den danske musik som kunstart til at være en fejring af det danske musikliv. Der hvor lokale selv kan gå ind og sige, hvordan får vi det lokale bibliotek, eller musikskole eller folkeskole til at skinne og så vise det frem", siger Ricco Victor.