Debat
1   32

Dansk Sprognævn på Folkeskolen.dk

Nu har Dansk Sprognævn fået en blog på Folkeskolen.dk

Velkommen til Sprognævnets blog på Folkeskolen.dk

Sprognævnet er meget mere end retskrivning.

Artiklen fortsætter under banneret

Ganske vist skal Sprognævnets retskrivning i henhold til Lov om dansk retskrivning (lov nr. 332 af 14/05/1997) følges af alle offentlige institutioner, herunder uddannelsesinstitutioner og altså også af underviserne i folkeskolen, men Sprognævnet har også til opgave at følge sprogets udvikling og svare på spørgsmål om dansk sprog og sprogbrug.

Igennem flere år har Sprognævnet haft sproget i uddannelsessystemet under lup. Der har været skruet op for undersøgelser af udviklingen i elevernes stavefejl og for undersøgelser af hvordan elevernes sprogbrug og retskrivning bliver påvirket af de sociale medier.

Nævnet har samarbejdet med Dansklærerforeningen og Danmarks Lærerforening og med ministerier og styrelser om at finde frem til hvordan den viden vi har opbygget, bedst kan komme i spil og hjælpe lærerne i deres dagligdag.

Der er kommet mange gode ideer, erfaringer og værktøjer ud af vores tættere samarbejde med uddannelsesområdet – og dem vil vi gerne fortælle om her på bloggen. Vi håber at vi sammen med vores læsere kan gøre de redskaber som Sprognævnet stiller til rådighed, endnu bedre.

De fleste kender vores to vigtigste hjælpemidler: Retskrivningsordbogen og retskrivningsreglerne på vores hjemmeside dsn.dk og sproget.dk, som vi redigerer sammen med Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, men de færreste ved fx at Sprognævnet har udviklet en gratis app, RO Plus, som giver en masse spændende muligheder for at bruge Retskrivningsordbogen mere kreativt i undervisningen. Sprognævnet har også en skoletjeneste hvor man kan besøge nævnet, fx i forbindelse med et undervisningsforløb om retskrivning og sprogets udvikling.

Dette og meget mere vil vi fortælle om på denne blog. Vi håber at du har lyst til at læse med.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.286 andre er allerede tilmeldt