Holstebro-elever lavede den bedste film om tid

Oliver, Oscar, Kristina, Matilde, Maia-Emilie, Anne og Kajsa fra 6.b på Rolf Krake Skolen i Holstebro står bag en video om en tidsmaskine, der kan sende børn på en rejse fra nutiden tilbage til vikingetiden og omvendt. Den gav dem førsteprisen i en stor Forskningens Døgn-konkurrence.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Eleverne har skabt en rigtig god og kreativ fortælling om en tidsmaskine, Tidsblasteren 2000, der er opfundet af en meget klog forsker med det kloge og sjove navn Alberte Einstein. Og det er netop, hvad historien er: Både sjov og klog", hedder det i dommerkomiteens begrundelse.

"Eleverne reflekterer dybsindigt over begrebet tid og historien hænger godt sammen omkring nyhedsrammen. Fortællingen er relevant også for andre børn, end dem, der har lavet historien og videoen oser i det hele taget af overskud til at fortælle historier og at bruge viden".

Rolf Krake-eleverne blev kåret ved et arrangement i Dokk1 på Aarhus Havn i dag, og med sig hjem fik vinderne udover en stor oplevelse en biograftur til hele klassen derhjemme. Konkurrencen er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens døgns skoleprogram, hvor eleverne henover tre uger lærer at tænke som nysgerrige forskere, ved at  fordybe sig i tid - fortid, nutid og fremtid. Forløbet har fundet sted på 111 biblioteker rundt omkring i landet.

Se elevernes film her:

Læs mere

Vindervideo om Tidsblasteren