Sådan vil brevet fra Oxfam Ibis til KL's chefforhandler Michael Ziegler komme til at se ud, hvis ikke der er indgået en aftale med lærerne den 10. april.

Udviklingsorganisation laver underskriftindsamling for bedre arbejdsforhold til danske lærere

Organisationen Oxfam Ibis arbejder normalt for bedre arbejdsforhold for lærere i u-lande. Men en gang imellem er der grund til at kigge på forholdene i vores eget land, og her er der brug for forbedring, lyder det fra organisationen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Lærerne er seje og kan holde til meget. Men der er ingen, der i længden kan holde til at føle sig trådt på".

Sådan vil det lyde i et brev til KL's chefforhandler Michael Ziegler den 10. april, hvis der endnu ikke er indgået en aftale med lærerne. Noget, der i så fald også vil betyde lockout af lærerne og store dele af de øvrige offentlige lønmodtagere.

Brevet er formuleret af udviklingsorganisationen Oxfam Ibis, som til daglig blandt andet kæmper for lige adgang til uddannelse i verdens fattigste lande.

Dennis Kristensen: "Det hele afhænger af de statslige forhandlinger i morgen"

"Man snakker så tit om, at vi skal give noget til dem i udviklingslandene, men imellem tænker vi, at det er nødvendigt at kigge indad og se, hvordan vi gør herhjemme", fortæller engagementchef i organisationen Per Bjerre.

"Vi har gode erfaringer med at være med til at sikre lærere ude i verden gode arbejdsforhold, så vi vil gerne være med i debatten om at sikre vores egne lærere bedre arbejdsforhold", siger han.

Med det mulige brev til Michael Ziegler vil følge underskrifter fra folk, der ønsker at vise, at lærerne fortjener bedre arbejdsforhold.

I skrivende stund har lige under 4.000 skrevet under på at støtte lærernes kamp for bedre arbejdstidsregler. Målet er ifølge Per Bjerre at nå op på mindst 10.000 underskrifter.

Læs mere

Find underskriftsindsamlingen her